• Holcroft 13
  • Holcroft 14

Holcroft House Back to residential

2017 ADNZ | Resene Regional Architectural Design Awards

Waikato / Bay of Plenty  

Resene Colour in Design Award and Peoples Choice Award                                                                         

~ Judges' comments: The neutral palette has been enhanced by a clever use of repletion and texture. Lighting has been used to beam through the boundaries and create a new dimension.

This contemporary family home provides a sense of space and place for a family moving to a compact city site after years in the country. The proximity to an iconic and busy road required a measured level of engagement with the surrounds. Repeated use of vertical louvres provides this guarded visual connection, whilst creating a sense of light, movement and openness. Connections within the site are more direct, with space exaggerated through architectural techniques throughout.