Cityside

This contemporary family home provides a sense of space and place for a family moving to a compact city site after years in the country. The proximity to an iconic and busy road required a measured level of engagement with the surrounds. Repeated use of vertical louvres provides this guarded visual connection, whilst creating a sense of light, movement and openness.

2014 ADNZ | Resene National Architectural Design Awards
Winner. Additions & Alterations

2014 ADNZ | Resene Regional Architectural Design Awards
Winner. Additions & Alterations

~ Judges’ Comments This conversion of a simple coastal house has produced a bold and elegant design. The existing house has been absorbed into a clear disciplined plan with crisp detailing. Colours and materials create a collection of calm spaces from which to enjoy the spectacular natural environment.

Connections within the site are more direct, with space exaggerated through architectural techniques throughout