Cliffside

The project brief called for a clean contemporary aesthetic and layout, to suit laid back coastal living and ease of entertaining. A casual arrangement of spaces resulted around a central kitchen and two outdoor courtyards positioned for alternate sun and wind conditions.

2014 ADNZ | Resene National Architectural Design Awards Winner. Additions & Alterations

2014 ADNZ | Resene Regional Architectural Design Awards Winner. Additions & Alterations

~ Judges’ Comments
This conversion of a simple coastal house has produced a bold and elegant design. The existing house has been absorbed into a clear disciplined plan with crisp detailing. Colours and materials create a collection of calm spaces from which to enjoy the spectacular natural environment.

Enhancement of the cliff top outlook was a primary consideration. The response was to extend and enhance the existing basement structure, floating a contrasting glazed cube upper level beyond.